Vind een praktijk

Heeft u pijn aan uw voet? Met meer dan honderd Podozorg praktijken zit er altijd een podoloog bij u in de buurt. Klik op de onderstaande knop en vind de dichtstbijzijnde podoloog!

Vind een praktijk

Ervaring van Ellen

“Gisteren heb ik mij opgegeven voor de Vierdaagse en dankzij jouw hulp gaat het zeker goed komen met de voorbereidingen.”

Past uw steunzool niet in uw schoen?

Verschillende mogelijke oorzaken

Niet passende steunzolen kunnen verschillende oorzaken hebben. In dit blogartikel worden een aantal veelvoorkomende oorzaken besproken.

Te kleine schoenen

Past uw steunzool niet in uw schoen? Het kan zijn dat u niet de juiste maat draagt en dat uw steunzool er dus zeker niet in past. Het beste kunt u dan toch andere schoenen aanschaffen met de juiste maat, anders zal het de werking van uw steunzool verminderen en het is slecht voor uw voet.

Geen uitneembaar voetbed

Als een schoen geen uitneembaar voetbed heeft en u legt uw steunzool dan in de schoen, dan kan het zijn dat er te weinig ruimte overblijft voor uw voet. Het is dan mogelijk om de steunzool niet door te laten lopen onder de tenen of dat u een extra dunne steunzool aanschaft die minder ruimte inneemt in de schoen.

Voor sommige voetproblemen is het niet wenselijk en extra dunne steunzool te maken, overleg met uw (register) podoloog of podotherapeut wat de mogelijkheden zijn.

De steunzool ligt niet vlak in de schoen

Als er al een welving in de binnenzool van de schoen zit en u legt uw steunzool bovenop deze binnenzool, dan heeft dat invloed op de vorm van de steunzool en die drukt dan meer tegen de voet. Als dit niet prettig is kunt u er voor kiezen om de schoen of de steunzool iets aan te passen.

Als de binnenzool van de schoen smaller is (dit komt veel voor bij sportschoenen) dan de bodem van de steunzool dan kan de steunzool daar op aangepast worden door deze te tailleren zodat de steunzool vlak in de schoen komt te liggen.

Een dikke of een dunne steunzool

Over het algemeen kunt u uw steunzool wisselen in allerlei schoenen maar soms is het beter om de steunzool af te stemmen op het soort schoeisel. In een wandelschoen of een sportschoen heeft u veel ruimte en is het fijner om een iets dikkere steunzool te dragen.

Voor een geklede schoen is het juist belangrijk dat de steunzool zo dun mogelijk is om zoveel mogelijk ruimte over te houden voor de voet. er zijn dus verschillende soorten steunzolen die u prima naast elkaar kunt gebruiken. Vraag naar de mogelijkheden bij uw (register) podoloog of podotherapeut om te kijken wat voor u de beste oplossing is voor uw klachten.

Extra tip

Als u uw steunzool intensief draagt is het hygiënisch om deze iedere dag bij het uittrekken van de schoen uit uw schoenen te halen en te laten luchten, zo blijft uw steunzool en uw schoen droger en frisser. Beter is nog om een wisselpaar te hebben zodat u niet steeds op dezelfde steunzool loopt en u ook niet altijd de steunzool hoeft te wisselen.

Vind een praktijk

Heeft u problemen met uw steunzolen? Of wilt u een steunzool laten aanmeten? Onze Podozorgers staan voor u klaar! Met meer dan honderd Podozorg praktijken zit er altijd een podoloog of podotherapeut bij u in de buurt. Klik op de onderstaande knop en vind de dichtstbijzijnde praktijk!

Vind een praktijk

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.